Burun Ameliyatında Kullanılan Aletler
Teknolojinin gelişmesi, hayatımızın her alanına ciddi anlamda penetrasyon yapmaktadır. Bizler bunları sadece akıllı telefonlarda ya da birtakım elektronik araç gereçlerde gözlüyor olabiliriz. Ancak perde arkasında estetik cerrahi gibi teknolojinin oldukça ilişkili olduğu alanların da gelişim göstermekte olduklarına şahit olabiliyoruz. Bugün Bişektomi gibi ameliyatların 45 dakika içerisinde sonlandırılıp hastanın taburcu edilmesine karar veren şey teknolojik gelişmenin bizatihi kendisidir.
Aynı durum tabii ki kapalı burun estetiği operasyonlarında da görülen bir süreçtir. Burun ameliyatları kesinlikle liste başında yer almalıdır. En çok ilgi gören operasyonlardandır. Ancak burnun hassas yapıya sahip olması, bu operasyonları çok daha zorlayıcı kılabilmektedir. Dolayısıyla hekimler, mutlaka hassas cerrahi aletler ile dikkatli bir şekilde operasyonu yürütmelidirler.
Şöyle bir baktığımızda, cerrahi aletlerin kısa süre içerisinde nasıl da değişim gösterdiklerini biliyoruz. Ameliyat konforuna ve iyileşme sürecine doğrudan etkisi olan aletlerdeki bu gelişim, şişlik ve morarmaların şiddetindeki azalmalara işaret etmektedir. Şu anda burun ameliyatlarında piezzo denilen cerrahi yöntem kullanılmaktadır. Ultrasonik dalgalarla birlikte yumuşak dokuya hiçbir zarar verilmemektedir.
Önceleri revizyon burun estetiği operasyonları sırasında osteotom denilen kesici aletler kullanılırdı. Bu aletlerin kullanımı, üzerine çekiç vurularak gerçekleşirdi. Bu yöntemle birlikte burna istenilen şekil verilirdi. Dolayısıyla tabii ki şişlikler fazla olur, iyileşme süreci uzardı. Bugün gelinen noktaya baktığımızda bir hastanın yüzündeki izlerinin geçmesi için 10 gün maksimum olacak şekilde belirlenmiştir.
Yorum Yok