Cami Halıları Dezenfektasyonu Nasıl Olmalıdır?
Camilerin toplu ibadet yeri olmasından ötürü, koronavirüs döneminde en çok etkilenen yerlerden bir tanesi olduğunu belirtebiliriz. Zaten biliyorsunuz ki, ikinci dalganın gelmesiyle birlikte camilerde ibadetler bir süreliğine yasaklanmıştır. İnsanlar evlerinde ibadetlerine devam etmişlerdi. Daha sonrasında yeniden normal şartlara yavaşça dönmeye başladık. Bugün camilerde ibadetlerimize kişisel mesafe kurallarına dikkat ederek akrilik cami halısında devam ediyoruz.
Ancak tabii ki camilerde gerçekleştirmekte olduğumuz ibadetlerde, eskisine oranla özellikle de dezenfektasyon konularına daha çok yer veriyoruz. Diyanet’in yaptığı açıklamalara baktığımızda da 90 binin üzerinde yer alan camilerin her birisi adına periyodik olarak dezenfekte talebinin verildiği görülüyor. Kısaca bugün cami halıları ve diğer unsurlarının temiz olmasına, dezenfekte olmasına düne kıyasla çok daha fazla özen gösteriyoruz.
Peki, seccade cami halısı dezenfekte işlemleri nasıl yapılmalıdır? Bu işlemler zaten uzman kişiler tarafından ele alınır. Hizmetler uzman kişilerin işleme dahil olmasıyla sağlanır. İşlemler hakkında sizlerin de belirli bir bilince sahip olmasını önemsiyoruz. Bu sayede daha kaliteli bir şekilde hizmet alabilirsiniz.
Halıların öncelikli olarak belirli bir şekilde kesilmiş olması önemlidir. Zaten montaj sırasında halılar bu şekilde getirilir. Ancak yıkama, temizlik ya da bakım işlemleri için yapıştırılmış olan halıların yeniden birleşme alanlarından ayrılmalası istenmelidir. Bu biçimde halıların toplanıp havalandırılmaları kolaylaşır. Temizlik, bakım ve dezenfekte işlemleri çok daha hızlı ve kolay bir biçimde gerçekleştirilmiş olur.
Yorum Yok