Granit Çeşitleri ve Modelleri 2021
Kristal yapılı minerallerden meydana gelen taneli görünüme sahip olan Granit magmatik bir derinlik kütlesi olarak tanımlanmaktadır. Plüton içerisindeki tanelerin genellikle çıplak gözle görülebilir olduğunu söylemek mümkün. Feldspatın ortoklas cinsi ile az miktarda plajioklas ve kuvars asıl minerali olarak dikkat çekmekte. Gri, pembe ya da kırmızımsı bir görünüme sahip olan granitin günümüzde kullanım alanları son derece genişlemiştir. Gündelik yaşam içerisinde pek çok insanın haberi olmasa da üzerinde gezindiği malzemelerden bir tanesi olma niteliği ile pek çok üründe madde olarak kullanıldığı dikkat çeker. Yeryüzünde oldukça yaygın bir biçimde bulunan maddelerden olan granitlerin dayk, silis ve batolitler halinde doğada bulunduğunu söylemek mümkün.
Parke, bordür taşı, yapılarda yapı taşı olarak kullanımı gerçekleştirilen Granit, yıllardır insan yaşamında yer alan unsurlardan bir tanesi olma özelliği taşır. Yüzlerce yıldır insan yaşamında yer alması pek çok niteliğe sahip olmasından kaynaklanır. Her şeyden evvel kullanıldığı yapıları dış etkilerden koruyan bir özelliği vardır. Biraz daha açacak olursak; kullanıldığı yapıların iç iklimini muhafaza edip aynı zamanda dıştan gelebilecek iklim değiştirici etkileri de absorbe etmesi evinizin sıcaklığının stabilize olmasını sağlar. Işığı yansıtıcı özelliği sayesinde oluşan parlamayı yıllar boyu koruyan yapısı ile de evlerinizde bir başka görünümler sunacak olan granitin insanların yoğun bir şekilde ilgi duyduğu ürünlerden olduğunu söylemek mümkün. Kullanıcı memnuniyetini zirvelerde yaşatacak türden bir malzeme olması zengin renk ve doku seçenekleri ile modern bir görüntüyü de beraberinde getirecek.
Çeşitli kalınlık ve ebatlarda imal edilen granit, cephe kaplaması için ankraj deliklerinin delinebilmesi gibi çeşitli avantajlara da sahip. Eski dönemlerde doğadan elde edilmesinin ardından üretimi ve işlenmesi son derece zor şartlarda gerçekleştirilen granitin günümüzde gelişmiş metotlarla elde edilerek üretildiği ve yüksek teknolojik şartlar içerisinde işlemesi yapılarak dış cephe kaplamalarından, döşemelere, merpenlerden mutfak ve banyo tezgahlarına kadar pek çok noktada kullanımı yapılmakta. Asansör söveleri ve şöminelerde de sıklıkla başvurulan bir malzeme olma niteliği taşımakta. Üst düzey özellikleri sayesinde süreç içerisinde geniş kullanım alanlarına yayılmayı başarmıştır. Elde edilen bu yayılımın insanların yoğun bir şekilde ihtiyaçlarına yanıt vermesinden kaynaklandığını söyleyebiliriz.
Yorum Yok